Krusbärschutney

Tid: 45 minuter

Som en gnistrande rubin är den här chutneyn. Smaken är frisk och passar bra som tillbehör till kött och fisk.

Ingredienser

  • 1 l röda krusbär
  • 2 schalottenlökar
  • 2 cm färsk ingefära
  • 2 bitar muskotblomma
  • 8 hela kryddnejlikor
  • 3 dl vit sirap
  • 2 msk vatten
  • 1 msk ättika, 24%
  • Instruktioner

    1. Koka upp ättika, vatten, sirap, kryddnejlikor, muskotblomma och ingefära i en gryta. Häll i krusbär och den skalade och skivade löken. Koka sakta till simmig konsistens, ca 30 minuter.
    2. Ös upp i rena glasburkar och förvara svalt. Låt den gärna mogna några dagar före användning.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben