Krusbärscurd

Serverar: 1 portioner

En frisk och smakrik curd som smakar utmärkt på rostat bröd eller som fyllning i en tårta. Ur Allt om Mat 14/06.

Ingredienser

  • 450 g krusbär, snoppade
  • 2 ½ dl kallt vatten
  • 2 stora ägg
  • 50 g osaltat smör, tärnat
  • 2 ½ dl socker
  • Instruktioner

    1. Låt krusbären sjuda i vattnet ca 20 minuter under lock, eller tills de mjuknat. Pressa bären genom en sil ned i en ugnssäker skål. Täck och låt kallna.
    2. Vispa äggen och blanda dem väl med bärmoset. Tillsätt det tärnade smöret och sockret. Placera skålen över ett sjudande vattenbad. Vispa med elvisp tills smeten tjocknar, 30-35 minuter. Värm under tiden burken i 100°. Häll i curden och förslut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben