Kryddans Smörgåstårta

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Lättlagad och god smörgåstårta Skaldjursfri

Ingredienser

  • 5 dl gräddfil
  • 1 pkt färskost (Philadelphia)
  • Bredbar leverpastej
  • 1 burk tonfisk
  • 3 st hårdkokta ägg
  • 300 g Rökt skinka
  • 8 skivor landgångsbröd
  • 3 msk majonnäs
  • 1 dl bostongurka
  • Till garnering
  • Kallrökt lax
  • Rökt skinka
  • Tomater
  • Gurka
  • Färsk dill
  • Citron
  • Kruksallad
  • Instruktioner

    1. Blanda 3 dl gräddfil med majonnäsen, dela upp blandningen i tre skålar.
    2. Fyllning 1 leverpastej och bostongurka Fyllning 2 tonfisk och finhackade ägg Fyllning 3 rökt skinka
    3. Rör ner fyllningen i var sin skål, lägg ut två bröd och bred på den första fyllningen, lägg på bröd och bred på nästa osv.
    4. För att få en saftigare tårta är det en fördel att förbereda så här långt dagen innan.
    5. Garnering
    6. Blanda resten av gräddfilen med färskosten och bred på det på tårtan, på sidorna och uppe på. Garnera efter eget tycke och smak
    7. Ät och njut //Kryddan

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben