Kryddskorpor

Knaprigt goda och lätta att baka.

Ingredienser

  • 100 g sötmandel, oskalad
  • 5 dl strösocker
  • 3 tsk bakpulver
  • Ca 9-10 dl vetemjöl
  • 1 msk kardemumma
  • 2 msk kanel
  • 1 msk ingefära
  • 200 g smör, inte riktigt kylskåpskallt
  • 4 ägg
  • Råsocker strö
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser, tillsätt mandel, smör och ägg. Blanda till en slät, kladdfri deg, gärna i matberedare.
    2. Dela degen i två delar, dela därefter varje del i tre lika stora bitar. Rulla dem i råsocker strö till tjocka längder. Täck 2 plåtar med bakplåtspapper. Lägg 3 rullar på varje plåt, platta till dem lite med handen.
    3. Grädda i 175º, i mitten av ugnen, ca 20 minuter i varmluft eller ca 30 minuter i traditionell ugn. Skär i sneda bitar när längderna fortfarande är varma.
    4. Torka i 100º, med snittytan upp, i 1 timme. Låt kallna innan de läggs i kakburk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sikaal 13 december 2011

    Lättbakade, goda men väl söta. Nästa gång skall jag inte rulla i socker. Jag malde mandeln, kanske var fel men blev bra!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben