Kryddskorpor

Goda skorpor med smak av ingefära, muskot, kanel, nejlika, kryddpeppar m.m

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 30 g socker
  • 2 msk mörk sirap
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • ½ tsk finriven muskotnöt
  • ½ tsk malen kanel
  • ½ tsk malen nejlika
  • ½ tsk malen kryddpeppar
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl socker till utbakning
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, socker och sirap poröst. Vispa ner ägget. Blanda mjöl, bakpulver, kryddor och vaniljsocker och rör ner i smeten. Arbeta ihop till en deg.
    2. Dela degen i 4 bitar. Rulla ut varje degbit till en rund stav som är ca 1-2 cm tjock. Rulla stavarna i socker så att de täcks runtom och lägg dem på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper. Platta till stavarna med handen och grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
    3. Sänk ugnsvärmen till 100 grader. Skär längderna i ca 1 cm breda, lite sneda kakor. Lägg alla kakor på en av plåtarna och sätt in i ugnen igen. Låt torka i ca 40 min eller tills kakorna är helt torra rakt igenom.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben