Kvargplättar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gott och fyllt med protein!

Ingredienser

  • 250 g kvarg
  • 2 ägg, hela
  • 2 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 5 msk dinkelmjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • Smör/olja till stekning
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienser till en slät smet.
    2. Smält smöret/värm oljan och häll i lagom av smeten i pannan (Ca 1 dl per pannkaka/plätt). Vänd när den har fått en fin brun färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    claudiaamanda 24 februari 2011

    Alla ingredienser blandas till en slät smet.

    claudiaamanda 27 februari 2011

    Ändrade ''En nypa salt'' och ''En nypa bakpulver'' till ''1 tsk salt'' respektive ''1 tsk bakpulver'' :)

    Hanzen81 19 mars 2011

    Testade dom till frukost idag. Bra mycket godare än vad jag trodde dom skulle vara, väldigt likt vanliga pannkakor. Blev väldigt luftiga och goda. Tränar en hel del och då passar det perfekt att dom innehåller mycket protein. Det här kommer att bli min nya lördagsfrukost :) Jättetack för det hör receptet :D

    HHag 21 februari 2012

    Riktigt goda! Mer som Amerikanska pannkakor än vanliga svenska plättar. Bara att äta som de är! Perfekt efter träning då det är helt ok med lite snabba kolhydrater!

    Dag.lindwall@hotmail.com 6 juli 2013

    Varför så mycket socker?

    Afzelius84 10 april 2014

    Testade att göra dessa igår. Men dom smakade hemskt. Blev alldeles för sött o salt. Ja rekommenderar att man drar ner På både saltet o sockret. Ja ska göra dom igen. Men tänker skippa Sockret o bara ha i nått kryddmått salt. Tror de smakar bättre då. Annars var dom goda :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben