Kycklingkalops

Serverar: 2 portioner

En enklare och snabbare variant av den klassiska kalopsen. Den är jättegod och har som samma smak som vanlig kalops, men behöver inte lika lång koktid för att bli klar.

Ingredienser

  • 2 kycklingbröst (tärnat)
  • 1 gul lök (skivad)
  • 1 morot (i slantar)
  • 6 dl vatten
  • 2 msk soja
  • 1 buljongtärning
  • 4 lagerblad
  • 10 pepparkorn
  • maizenaredning
  • salt
  • Instruktioner

    Smält smöret i en gryta och bryn kycklingen, löken och moroten. Slå på vatten och soja och koka upp. Smula i buljongen och tillsätt kryddorna. Låt koka på medelvärme i ca.20 min. Red med maizena till simmig konsistens. Smaksätt med salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Borchmo 9 maj 2011

    En helt ok maträtt. De småbarn som jag bjudit på rätten har ätit med god aptit.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben