Kycklingroulader

Serverar: 4 portioner

Ett gott, festligt recept med kycklingfilé som huvudingrediens.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 skivad gul lök
  • 4 baconskivor eller en bit rökt fläsk som du skär och delar i bitar
  • 2 msk fransk senap
  • 1 dl hackad persilja
  • 5 dl kycklingfond
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Fräs bacon och lök tills det fått färg. Dra av från värmen och låt svalna. Tillsätt senap, persilja, salt och peppar.
    2. Dela kycklingfilé längs med och banka ut den något. Lägg lite fyllning i mitten av varje kycklingskiva och rulla ihop. Fäst med en grillpinne eller tandpetare. Stek i olivolja.
    3. Häll på kycklingfonden när de fått fin färg och låt puttra med lock på i ca 15 min. Ta rouladerna ur pannan.
    4. Mixa skyn med crème fraiche, smör och grädde med hjälp av en stavmixer eller vispa den med en ballongvisp.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Monika46 25 oktober 2008

    Hej! För kännedom! Detta recept på Leig Mannerströms kycklingrullader har jag redan lagt in och fått godkänt. Dumt med två likadana recept. Mvh Monika

    Bumbis 26 oktober 2008

    Till kafferasten och Monika, han heter Leif .

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben