Kycklingsatay

Serverar: 8 portioner

Mina absolut bästa kycklingspett, att serveras på en buffe, som förrätt eller som huvudrätt.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé, skurna i lagom stora strimlor
  • 4 tsk honung
  • 4 msk soja, kinessik, japansk eller thai
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk koriander, mald
  • 1 tsk gurkmeja, mald
  • ½ tsk chilipulver
  • 8 grillspett av trä, blötlagda i vatten i 30 minuter
  • Satyasås
  • 1 finhackad gul lök
  • 4 tsk olja
  • 125 g jordnötssmör, med hackade jordnötter
  • 40 ml soja
  • 1 1/4 dl tjock kokosmjölk, coconut cream
  • 40 ml söt chilisås
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i lämplig storlek. Tag en skål, ej metall och lägg i honung, soja, sesamolja, koriander, gurkmeja, och chilipulver. Trä kycklingbitarna på blötlagda spett och lägg grillspetten i marinaden. Täck över formen och låt stå i kylskåp minst 2 timmar, gärna längre.
    2. Snabb sataysås: koka löken i olja tills löken är mjuk. Rör därefter ner jordnötssmöret, sojan, kokosmjölken och chilisåsen. Koka såsen tills den är slät och genomvarm.
    3. Lägg de marinerade kycklingspetten på en uppvärmd grill och grilla 5 - 7 minuter. Vänd spetten då och då och ös flitigt med marinaden. Serveras med sataysåsen. Det blir gott även utan sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben