Kycklingtårta

Serverar: 10-12 portioner

Med färdiggrillad kyckling gör du lätt en läcker smörgåstårta. Blev bjuden på en liknande tårta hemma hos en kompis. Istället för majonnäs och färskost hade hon blandat ihop crème fraiche, mango chutney och curry. Det var också väldigt gott!

Ingredienser

  • 4 runda smörgåsbottnar
  • 1 grillad kyckling
  • Fyllning 1 och 3
  • 2 dl majonnäs
  • 200 g färskost naturell
  • 140 g bacon
  • Fyllning 2
  • 150 g färska champinjoner
  • 1/2-1 vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad persilja
  • Garnering
  • Majonnäs
  • Ananasringar
  • Cocktailtomater
  • Rostad lök
  • Gurka
  • Instruktioner

    1. Lossa kycklingbrösten och lägg undan dem till garneringen. Befria resten av kycklingen från skinn och ben. Tärna köttet.
    2. Rör samman majonnäs med färskost till en jämn smet. Bred hälften av röran över 1 brödbotten. Fördela hälften av det tärnade kycklingköttet ovanpå. Fräs bacon knaprigt. Låt det rinna av och kallna på hushållspapper. Fördela hälften över kycklingköttet. Täck med en brödbotten.
    3. Ansa och skiva svampen. Skala och finhacka vitlöken. Fräs svamp och vitlök i lite matfett tills svampen har fått lite färg. Rör ner persilja och låt kallna. Fördela det över brödet och täck med en ny botten.
    4. Bred över resterande majonnäsröra av fyllning 1 och 3 och fördela kycklingkött och bacon över. Täck med den sista brödbottnen.
    5. Bred ett tunt lager majonnäs över och runtom hela tårtan. Skär kycklingbröstet i skivor och garnera som på bilden eller efter egen fantasi.
    6. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    heidi3 13 december 2010

    Supergott!! men öka lite på röran.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben