En matig och god kycklingtårta som kanske blir familjens favorit. Innehåller ingen majonnäs så den blir inte så fet. Den kan garneras efter tycke och smak, men jag tycker det blir spännande med apelsiner som är formade som strutar och ärtskott.
Ingredienser
4 skivor landgångsbröd eller motsvarande lite grövre
Fyllning
1 grillad kyckling
70 g knaperstekt bacon
100 g gröna ärtor
1 avokado i tärningar
2 tomater i tärningar
1 dl matlagningsyoughurt
1 msk senap
1 tsk vinäger
Garnering
1 dl crème fraiche
½ -1 dl gräddfil
Ärtskott efter tycke och smak
2 kiwi
2 apelsiner
Instruktioner
- Bena ur kycklingköttet och skär i tärningar. Hacka det knaperstekta baconet. Låt ärtorna tina något om dom är frysta.
- Skala och kärna ur avokadon och skär den i tärningar. Kärna ur tomaterna och skär i tärningar. Blanda alltsammans.
- Vispa samman yoghurt, senap och vinäger och vänd ner kycklingblandningen och smaka av.
- Kantskär bröden och lägg två bredvid varandra på ett fat. Lägg på fyllningen och täck med resten av brödet. Låt gärna tårtan stå kallt en timme.
- Blanda crème fraiche och gräddfil och bred över och runt tårtan. Garnera med ärtskott, skivor av kiwi och strutar av apelsin.( skär apelsinen i tunna skivor och försök forma till en strut )
Liknande recept
Kommentarer (0)