Kylskåpsbullar

Frukostbullar du bakar ut på kvällen, låter långjäsa i kylen och bakar på morgonen

Ingredienser

  • 2 1/2 dl rumsvarm mjölk
  • 25 g jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 1 ägg
  • 1/2 dl solrosfrö
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 7-8 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Blanda ut jästen i mjölken. Rör i olja, salt, ägg, solrosfrö och havregryn. Blanda sist i vetemjöl till en smidig deg. Baka ca 10 runda bullar och platta till dem lite, lägg på bakplåtspapper på en plåt eller bricka. Lägg en handduk över och ställ i svalen över natten. På morgonen bakas bullarna i 225 graders ugn ca 10-12 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben