Pias kylskåpsbullar

Serverar: 8-10 portioner

Frukostbröd du bakar ut kvällen innan och låter jäsa i kylskåpet under natten. Bara att sätt in i ugnen på morgonen!

Ingredienser

  • 2 ½ dl kallt vatten
  • ½ pkt jäst
  • 1 tsk salt
  • ½ msk socker
  • ¼ dl rapsolja
  • 1 dl havregryn
  • Ca 5 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Lös upp jästen med vattnet. Blanda i socker, salt, olja, havregryn och mjöl. Kör med elvisp och dess degkrokar. Baka ut till 6 tekakor eller 8 bullar. Lägg på plåt direkt och en handduk över. Sätt in plåten i kylskåpet. Låt stå över natten. På morgonen tar du ut plåten ur kylskåpet och sätt in i 225 graders ugn, ca 12 minuter. Går bra att göra ett bröd också, men 200 grader ca 40 min.

    Liknande recept

    4.3
    40 min
    4
    13
    5
    10 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben