Pias frallor

Serverar: 20 portioner

God lite matigare frukostfralla.

Ingredienser

  • 50 gram margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 gram jäst
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk socker
  • 3 dl havrekli
  • 1 liter vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Smält fettet och häll i mjölken. Värm till 37 grader. Smula ner jästen och rör tills den löst sig. 2. Tillsätt salt, socker och havrekli. Häll till sist i mjölet till lagom konsistens, dvs. precis så att degen släpper bunkens kanter. Bara bra att använda lite mindre mjöl än 1 liter. 3. Låt jäsa 30 min. Häll ut degen och platta till den med handen så att degplattan blir 3-4 cm tjock. OBS! Degen behöver ej arbetas på bordet. 4. Ta ut rundlar med ett dricksglas och lägg på bakplåtspapper på plåt. Låt jäsa 30 min. Värm ugnen till 225 grader. Grädda ca 10 min.

    Liknande recept

    4.3
    40 min
    4
    13
    4
    1 h 45 min
    28
    2
    5
    10 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    Pkarin42 2 juli 2008

    Gööör smidiga att göra och goda. Barnen gav tummen upp. Dessa kommer jag baka flera gånger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben