Pias Julabröd

Gott o enkelt bröd att baka till julskinkan.

Ingredienser

  • 5 dl Falcon julbrygd (1 burk)
  • 1 dl kokande vatten
  • 50 g jäst
  • 1/2 dl mörk brödsirap
  • 1 tsk salt
  • 1 msk brödkryddor
  • 1 tsk ingefära
  • 1/2 dl rapsolja
  • Ca 18 dl rågsikt
  • Instruktioner

    Blanda ihop öl o vatten. Blanda i jästen och lös upp. Häll i kryddor, olja o sirap samt det mesta av rågsikten o blanda ihop, helst i en assistent. Låt jäsa 30 min. Baka ut till 2 limpor. Lägg på plåt eller i 2 avlånga sockerkaksformar med bakplåtspapper i. Låt jäsa 30 min. grädda i 200 grader ca 40 min. Kan kolla med termometer och då ska brödet uppnå 98 grader.

    Liknande recept

    4.3
    40 min
    4
    13
    5
    10 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben