Lady Goldenglow

Serverar: 12 portioner

En slags tigerkaka med glasyr, med smak av choklad och apelsin. Populär i Norge.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 ½ dl socker
  • 2 ägg
  • 1 äggvita
  • skal av en halv apelsin
  • 1 ½ dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 msk kakao
  • Fyllning
  • 75 g smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 1 msk apelsinsaft
  • Skal av en halv apelsin
  • 50 g blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 º. Vispa smör och socker poröst. Rör i äggen och äggvitan. Tillsätt rivet skal, mjölk, mjöl och bakpulver. Fördela smeten i två skålar och blanda i kakao i den ena.
    2. Klicka ut den ena smeten i en form, ca 24 cm i daim, och lämna mellanrum. Klicka sedan ut den andra smeten i mellanrummen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
    3. Fyllning: Blanda smör, florsocker, äggula, apelsinsaft och apelsinskal. Spara ca 1/3 av fyllningen till senare. Smält chokladen och rör ner i resten av fyllningen.
    4. Dela kakan i 2 delar och bred på ungefär hälften av chokladfyllningen. Lägg på den andra kakhalvan och bred nu över den ljusa fyllnigen.
    5. Smeta sedan på resten av chokladfyllningen runtom kakan och spritsa några dekorativa toppar ovanpå.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben