Läcker cheesecake med hallon och vit choklad

Serverar: 12 portioner

En annorlunda och supergod cheesecake, där botten består av havregryn och havremjöl. Servera cheesecaken kylskåpskall, då är den lättare att skära. Glutenfri

Ingredienser

  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 30 g socker
  • 30 g havregryn, rent havre
  • 40 g havremjöl, glutenfritt
  • 55 fl maizena majsstärkelse
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 600 g färskost, t ex Philadelphia
  • 200 g socker
  • 3 ägg
  • 120 g kvarg, t ex Kesella
  • 30 g maizena majsstärkelse
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal och saft från ½ citron
  • 60 g hallon, frysta
  • 60 g vit choklad, hackad
  • Instruktioner

    1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader varmluft eller 200 grader vanlig värme.
    2. Blanda alla ingredienser till en deg, för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en springform med löstagbar botten, 22-24 cm i diameter. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 15 minuter.
    3. Fyllning: Blanda alla ingredienser utom hallon och choklad till en jämn smet. Häll smeten i formen och toppa med hallon och choklad.
    4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 50 minuter. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar på eftervärme i 30 minuter. Låt kakan svalna, ställ den sedan i kylen och låt den bli kall innan du skär upp den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben