Cheesecake med vit choklad

Serverar: 4 portioner

Cheesecake med vit choklad

Ingredienser

  • 100 g digestivekex
  • 50 g smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g vit blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Krossa kexen till smulor. Smält smöret och blanda ned kexsmulorna. Fördela i 8 muffinsformar (ta gärna dubbla formar så blir det stadigare).
    2. Tryck ihop smulblandningen så det blir en kakbotten i varje form. Hetta upp 1/2 dl grädde i en kastrull. Bryt sönder chokladen, tag kastrullen av värmen och rör ned chokladen i grädden. Rör tills det smält. Låt det sedan svalna helt.
    3. Vispa under tiden resten av grädden och vänd sedan ihop med den smälta chokladen. Fyll muffinsformarna med chokladgrädde och ställ dem kallt till servering, gärna i frysen. Sikta över lite kakao vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben