Cheesecake med choklad

Serverar: 8-10 portioner

Krämigt god cheesekake med choklad. En riktig favorit för chokladälskare.

Ingredienser

  • Botten
  • 10 digestivekex
  • 40 g rumsvarmt smör
  • Fyllning
  • 600 g philadelphiaost
  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 150 g smält choklad
  • Garnering
  • 2 dl creme fraiche
  • Kakao
  • Instruktioner

    1. Ugn 150°, 175°, 200°
    2. Krossa digestivekexen. Blanda smör med smulorna till en slät massa. Tryck ut massan i en form med löstagbar botten ca 24 cm i diameter. Grädda ca 15 min i 150° ugn.
    3. Blanda ingredienserna till fyllningen till en jämn och slät kräm. Bred sedan ut den över pajbottnen. Grädda i 175° ugn ca 30-40 min. Låt kakan svalna.
    4. Bred creme fraiche över kakan. Grädda i 200° ugn ca 5 min. Sikta kakao över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben