Krämigt god cheesekake med choklad. En riktig favorit för chokladälskare.
Ingredienser
Botten
10 digestivekex
40 g rumsvarmt smör
Fyllning
600 g philadelphiaost
3 ägg
1½ dl strösocker
150 g smält choklad
Garnering
2 dl creme fraiche
Kakao
Instruktioner
- Ugn 150°, 175°, 200°
- Krossa digestivekexen. Blanda smör med smulorna till en slät massa. Tryck ut massan i en form med löstagbar botten ca 24 cm i diameter. Grädda ca 15 min i 150° ugn.
- Blanda ingredienserna till fyllningen till en jämn och slät kräm. Bred sedan ut den över pajbottnen. Grädda i 175° ugn ca 30-40 min. Låt kakan svalna.
- Bred creme fraiche över kakan. Grädda i 200° ugn ca 5 min.
Sikta kakao över.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Cheesecake
Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...