Cheesecake med kaffe och choklad

Serverar: 10-12 portioner

Man kan också kalla den för Moccacheescake. Men god är den!

Ingredienser

  • Botten
  • 150 g digestivekex
  • 50 g smält smör eller margarin
  • 1/2 dl farinsocker
  • Fyllning
  • 175 g mörk blockchoklad
  • 1/2 tsk pulverkaffe löst i lite vatten
  • 200 g philadelphiaost
  • 75 g socker
  • 2 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering
  • smält blockchoklad
  • chokladbitar eller chokladlöv
  • Instruktioner

    1. Krossa kexen, gärna i matberedaren. Blanda smulorna med fett och farin. Kläm ut degen i en form, ca 20 cm i diameter, med löstagbar botten. Ställ den kallt. 2. Smält chokladen över vattenbad, i mikron eller i 100° varm ugn. Blanda ner kaffet. Rör osten med socker och blanda ner chokladkaffet. 3. Tillsätt äggen ett i taget och till sist den vispade grädde. Blanda väl och häll smeten i formen. Ställ kakan kallt ett par timmar, gärna över natten. 4. Smält lite choklad och ringla den över tårtan. Garnera med chokladbitar eller -löv.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben