Mycket god chokladcheeskake receptet från Elisabeth Johansson.
Ingredienser
Botten
200 g smör
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
Smör till formen
Fyllning
200 g mörk choklad (70 %)
300 g färskost
3 ägg
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
2 msk kallt espressokaffe
½ msk kakao
Instruktioner
- Kör smör, socker, vaniljsocker, vetemjöl och kakao i mixern till en tjock och jämn smet.
- Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform, 24 cm i diameter, och smörj kanterna. Häll i smeten och jämna till ytan. Sätt in formen i kylen.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka chokladen och smält den i mikron på låg effekt, rör om emellanåt så att den inte blir bränd.
- Mixa ihop färskost, ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt den smälta chokladen, grädde och kaffe och mixa till en jämn massa.
- Ta fram formen ur kylen och häll i fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 55 minuter. Ta ut kakan och låt svalna.
- Ställ in den i kylen och låt stå ett par timmar. Pudra över kakao innan kakan serveras.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Cheesecake
Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...