Cheesecake med choklad

Serverar: 14 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Mycket god chokladcheeskake receptet från Elisabeth Johansson.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • Smör till formen
  • Fyllning
  • 200 g mörk choklad (70 %)
  • 300 g färskost
  • 3 ägg
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk kallt espressokaffe
  • ½ msk kakao
  • Instruktioner

    1. Kör smör, socker, vaniljsocker, vetemjöl och kakao i mixern till en tjock och jämn smet.
    2. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform, 24 cm i diameter, och smörj kanterna. Häll i smeten och jämna till ytan. Sätt in formen i kylen.
    3. Sätt ugnen på 175 grader.
    4. Hacka chokladen och smält den i mikron på låg effekt, rör om emellanåt så att den inte blir bränd.
    5. Mixa ihop färskost, ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt den smälta chokladen, grädde och kaffe och mixa till en jämn massa.
    6. Ta fram formen ur kylen och häll i fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 55 minuter. Ta ut kakan och låt svalna.
    7. Ställ in den i kylen och låt stå ett par timmar. Pudra över kakao innan kakan serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben