Den här enkla, fantastiska desserten kan förberedas 1-2 dagar före servering. Turkisk peppar hittar du i godishyllorna.
202 kalorier per portion
Ingredienser
25 turkisk peppar karameller
3 msk vatten
½ dl + 2 dl mellangrädde
2 äggvitor
3 msk socker
200 g hallon
Instruktioner
- Mixa turkisk peppar i en matberedare till ett kornigt smul.
Värm (det ska nästan koka) smulet med vattnet och ½ dl grädde till en sirap, ca 10 minuter. Först blir det som en hård klump men lugn, allt smälter till slut.
Ställ lakritssirapen att svalna en aning.
- Vispa äggvitor och socker till ett hårt skum. Vispa resterande 2 dl grädde, tillsätt 4 msk lakritssirap (det som blir över används som sås till servering).
- Vänd in gräddblandningen i äggvitan med en slickepott. Fördela i 6 små poirtonsformar. Ställ i frysen minst 2 timmar.
- Ta fram lakritssemifreddon en stund före servering så att den mjuknar något. Rippla över lakritssirap (värm ev på den lite om den stått förberedd i kyl).
Toppa med hallon.
Liknande recept
Kommentarer (0)