Lakritssemifreddo

Serverar: 6 portioner

Den här enkla, fantastiska desserten kan förberedas 1-2 dagar före servering. Turkisk peppar hittar du i godishyllorna. 202 kalorier per portion

Ingredienser

  • 25 turkisk peppar karameller
  • 3 msk vatten
  • ½ dl + 2 dl mellangrädde
  • 2 äggvitor
  • 3 msk socker
  • 200 g hallon
  • Instruktioner

    1. Mixa turkisk peppar i en matberedare till ett kornigt smul. Värm (det ska nästan koka) smulet med vattnet och ½ dl grädde till en sirap, ca 10 minuter. Först blir det som en hård klump men lugn, allt smälter till slut. Ställ lakritssirapen att svalna en aning.
    2. Vispa äggvitor och socker till ett hårt skum. Vispa resterande 2 dl grädde, tillsätt 4 msk lakritssirap (det som blir över används som sås till servering).
    3. Vänd in gräddblandningen i äggvitan med en slickepott. Fördela i 6 små poirtonsformar. Ställ i frysen minst 2 timmar.
    4. Ta fram lakritssemifreddon en stund före servering så att den mjuknar något. Rippla över lakritssirap (värm ev på den lite om den stått förberedd i kyl). Toppa med hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben