Grillad mango med hallon- och lakritssemifreddo

Serverar: 10 portioner

Sött möter salt i en ljuvlig kombo!

Ingredienser

  • 4 stora ägg
  • 5 msk socker
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl turkisk peppar
  • 1 dl hallonsylt
  • 3 mango
  • Servering
  • Hallon
  • Turkisk peppar
  • Instruktioner

    1. Skilj äggulan från vitan. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa gulor och socker pösigt. Vispa grädden och vaniljsockret fluffigt. Krossa turkisk peppar grovt i en mortel och blanda ner dem i grädden. Vänd försiktigt ner hallonsylten, vispade äggulor- och vitor i grädden. Häll smeten i en form lämplig för infrysning eller mindre portionsformar och frys 2-3 timmar.
    2. Skär bort kärnan ur mangon. Skär den i klyftor. Grilla mangon.
    3. Servera mangon med semifreddon, hallon och turkisk peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben