Långa nötskorpor

Serverar: 60 portioner

Jättegoda skorpor som är lika goda som en kaka.

Ingredienser

  • 200 gr nötkärnor
  • 100 gr smör el. margarin
  • 3 medelstora ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 6 dl vetemjöl (jag tar hälften dinkelmjöl)
  • 1 rågad tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Börja med att hacka nötterna grovt, helst för hand. Smält smöret och ställ åt sidan. Värm ugnen till knappt 200 gr. Vispa under tiden ägg och socker riktigt pösigt, blanda i det smälta smöret och rör om. Tillsätt de hackade nötterna och sist mjölet blandat med bakpulvret. Vält ut det hela på mjölat bakbord, knåda snabbt ihop degen på bakbordet. Dela i fyra bitar. Forma till långa rullar som läggs på plåt med bakplåtspapper. Platta till rullarna med handflatan. Grädda mitt i ugnen i 20 - 25 minuter. Låt längderna svalna ca 5 minuter, skär dem sedan i knappt 3 cm skivor på snedden. Lägg ut kakorna med snittytan uppåt och torka till skorpor i ca 75 grader ugnsvärme. De torkar på drygt en timma.

    Liknande recept

    4.5
    15 min
    50
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben