Nötskorpor

Svårt att sluta äta när man börjat! Kalasgoda!

Ingredienser

  • 200 g hasselnötskärnor
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 st medelstora ägg
  • 2,5 dl socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 rågad tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Hacka nötterna grovt, helst för hand. Smält smöret och ställ åt sidan. Värm ugnen till 200 grader.
    2. Vispa under tiden ägg och socker riktigt pösigt, blanda i det smälta smöret och rör om. Tillsätt nöthack och sist vetemjöl blandat med bakpulvret.
    3. Tippa ut degen på mjölat bord och knåda snabbt ihop den. Dela degen i fyra delar, forma dessa till långa rullar som läggs två och två på bakplåtsklädda plåtar. Platta till längderna ordentligt med handflatan.
    4. Grädda mitt i ugnen i 20 - 25 min. Ta ut och låt längderna svalna i 5 min. Sänk ugnstemperaturen till 75 grader.
    5. Skär längderna i 3 cm skivor på snedden. Lägg ut kakorna med snittytan uppåt och torka till skorporna i 75 grader ugnsvärme. De torkar på drygt en timme.

    Liknande recept

    4.5
    15 min
    50
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben