Laponiabröd

Gott till sallad och grillat, ja till allt nästan.

Ingredienser

  • 7,5 dl vatten (45 C)
  • 1 kg vetemjöl
  • 1/2 msk salt
  • 2 påsar torrjäst
  • Garnering
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna och häll i vattnet. Kör i assistenten i ca 15 minuter. Låt jäsa 15 minuter till under bakduk.
    2. Häll degen i en smord långpanna. Smörj med margarin eller olivolja. Låt jäsa 15 minuter i långpannan.
    3. Ringla över olivolja, pensla på hela kakan. Strö över rikligt med flingsalt över hela kakan.
    4. Grädda i ugnen i 200 C ca 25-40 minuter beroende på ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben