Laponiabröd

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 2 timmar

Gott matbröd till sallad eller soppa

Ingredienser

  • 2 pkt jäst
  • 1 ½ l vatten
  • 1 dl linfrön
  • 2 msk salt
  • 2 kg vetemjöl
  • Till pensling
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Smula sönder jästen och rör ut i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser, sist mjölet. Kör i maskin i 5-10 min. Låt jäsa i 20 min. i bunken.
    2. Pensla en liten långpanna med olivolja, häll ut degen och platta till något. Låt jäsa i ytterligare 20 min. Pensla med olivolja och strö på flingsalt.
    3. Grädda i 200 grader i ca 50 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gilla-57 2 januari 2011

    Jätte gott bröd, blir mycket. Är jätte gott att rosta.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben