Lasagne a`la Hedda

God med rik smak av kantareller och lagom kryddig hetta.

Ingredienser

  • 12 lasagneplattor
  • Köttfärssås
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk kantareller 200 g eller färska
  • 400 g köttfärs
  • 1 burk krossade tomater 400g
  • 3-4 droppar tabasco
  • 1 tsk salt
  • 1 knivsudd cayennepeppar
  • 2 msk smör till stekning och formen
  • Ostsås
  • 3 msk smör
  • 1/2 dl vetemjöl
  • ca 7 dl mjölk
  • 3 1/2 dl riven ost
  • 1 knivsudd riven muskotnöt
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    Köttfärssås: Skala och finhacka lök och vitlök Skär kantarellerna i mindre bitar och fräs lök och svamp i lite smör i en stekpanna. Tillsätt färsen och bryn tills den fått färg. Häll över de krossade tomaterna, droppa i tabasco och smaka av med salt och cayennepeppar. Låt såsen småkoka under lock ca 30 min. Ostsås: Smält smör i en kastrull.Rör i mjöl och vispa i mjölken. Låt koka 5 min. Rör ner riven ost ( spara 1/2 dl) och muskotnöt, smaka av med salt. Smörj en ugnssäker form. Börja med att hälla ett lager ostsås i botten på formen. Fortsätt med att varva lasagneplattor, köttfärssås och ostsås. Avsluta med ett lager ostsås och strö över resten av den rivna osten. Gratinera mitt i ugnen 225 grader tills lasagnen fått fin färg, ca 30 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben