God med rik smak av kantareller och lagom kryddig hetta.
Köttfärssås: Skala och finhacka lök och vitlök Skär kantarellerna i mindre bitar och fräs lök och svamp i lite smör i en stekpanna. Tillsätt färsen och bryn tills den fått färg. Häll över de krossade tomaterna, droppa i tabasco och smaka av med salt och cayennepeppar. Låt såsen småkoka under lock ca 30 min. Ostsås: Smält smör i en kastrull.Rör i mjöl och vispa i mjölken. Låt koka 5 min. Rör ner riven ost ( spara 1/2 dl) och muskotnöt, smaka av med salt. Smörj en ugnssäker form. Börja med att hälla ett lager ostsås i botten på formen. Fortsätt med att varva lasagneplattor, köttfärssås och ostsås. Avsluta med ett lager ostsås och strö över resten av den rivna osten. Gratinera mitt i ugnen 225 grader tills lasagnen fått fin färg, ca 30 min.