Latmansgryta

Serverar: 4 portioner

När man köper köttkonserver på burk är det oftast långkoket man vill spara in. Av samma skäl väljer man ibland att låta ugnen sköta matlagningsarbetet för att få tid över till annat. I det här receptet ingår visserligen också lite kokning ovanpå spisen, men man kan ju välja burkmorötter och någon annan grönsak istället för löken.

Ingredienser

  • 6-8 små hela lökar
  • Salt
  • 1 stor morot
  • 1 burk kalops, ca 300 g
  • 1 burk skalade tomater, ca 400 g
  • 1 påse djupfrysta ärter, ca 250 g
  • Vitlökspulver
  • Dragon
  • Klippt persilja
  • Instruktioner

    1. Skala löken och koka den nästan mjuk i lättsaltat vatten.
    2. Skrapa moroten, skär den i tunna skivor och koka också dem mjuka i sparsamt med lättsaltat vatten.
    3. Dela upp kalopsköttet i bitar och varva kött, lök, morötter, tomater (spara spadet) och ärter i en ugnssäker gryta. Krydda ev med vitlökspulver eller dragon mellan varven.
    4. Slå på all köttskyn från burken samt tomatspadet. Lägg lock på grytan och låt den stå 20-25 minuter i ugnen, 200 grader, tills lök och morötter är helt färdigkokta.
    5. Strö gärna över klippt persilja till serveringen och runda ev av med lite grädde.
    6. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben