Lavendelkyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

:)

Ingredienser

  • Smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1–2 krm lavendelblommor, färska eller torkade
  • Rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
  • 1 dl rostade pinjekärnor
  • 1/2 dl grovhackad persilja
  • Instruktioner

    Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Bryn dem i smör, salta och peppra. Skala och hacka vitlöken. Blanda grädde, buljongtärning, lavendel, vitlök och citronsaft i en gryta. Lägg i kycklingen. Låt koka under lock ca 5 min. Strö över citronskal, pinjekärnor och persilja. Servera med kokta linser

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    idaevr 21 augusti 2010

    Kycklingen är glömd i ingredienslistan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben