Lavendelkyckling på grönsaksbädd

Serverar: 4 portioner

Smakfullt långkok på hel kyckling...

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 4 morötter, skalade och delade på längden
  • 2 knipplökar, delade på längden
  • 4 vitlöksklyftor, krossade
  • 2 msk honung, flytande
  • 1 apelsin, finrivet skal samt saften
  • 1 hel kyckling
  • 2 msk timjan, torkad
  • 2 msk lavendel, torkad (finns i Hälsokostbutiker) om du inte har egen lavendel
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Smörj en ugnsfast form med lite av smöret. Lägg i morötter, lök och krossade vitlöksklyftor.
    2. Smält resten av smöret tillsammans med honung, apelsinskal och apelsinsaft.
    3. Lägg kycklingen i formen ovanpå morot och lök. Ös kycklingen med smör och apelsinblandningen samt strö på ett jämt lager av timjan och lavendel. Salta och peppra rikligt!
    4. Ställ in i ugn på 150 gr cirka 1,5 timme beroende på kycklingens storlek. Ös kycklingen några gånger mot slutet av stekningen. För att se om kycklingen är färdig kontrollera att köttet är vitt och köttsaften klar.
    5. Tranchera kycklingen och lägg på grönsaksbädden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben