Het kyckling på grönsaksbädd

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Kyckling med sting på en bädd av grönsaker med pikant smaksättning. Inget för den som inte gillar litte hetta i maten...

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 (ca 200 g) finstrimlad fänkål
  • 1 liten burk ananas i skivor (ca 230 g), hackad i mindre bitar
  • 1 finhackad röd lök
  • 200 g finstrimlade morötter
  • 1 tomat i skivor
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3 msk Spicey Bengal mango chutney
  • 2 tsk kycklingfond
  • 1 tsk mellanstark chilepeppar, t ex Kajenn, Serrano, De Arbol, Guajillo, e dyl
  • 5 dl Milda Mini Mat
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk Sambal Oelek
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Krydda kycklingen med salt och svartpeppar och bryn dem snabbt i stekpanna. Lägg kycklingen åt sidan så länge. Blanda runt ananas, lök och grönsaker (utom tomaterna) och lägg i botten på en ugnsfast form. Blanda vitlök, chilepeppar, chutney, fond och Milda Mini Mat och häll över grönsakerna. Smula basilikan på tomatskivorna och lägg dem ovanpå. Pensla in kycklingen med Sambal Oelek och lägg till den högst upp i formen. Sätt in i ugn och tillaga i ca 20-25 minuter, eller tills kycklingen är klar. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben