Fläskfilé Hot Lemon på rot- och grönsaksbädd

Serverar: 4 portioner

Tid: 3 timmar

Strimla rot- och grönsakerna mycket fint (tändsticksstora bitar) med en vass kniv. Recept på potatisgratäng - som var gott till - finns också på min sida.

Ingredienser

  • Fläskfilé
  • 700 g fläskfilé
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1 finhackad habanero chile
  • 1 stor citron, skal och saft
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk salvia
  • 1 tsk sechuanpeppar
  • Salt
  • Svartpeppar från kvarn
  • Rot- grönsaker
  • 150 g finstrimlad palsternacka
  • 150 g finstrimlade morötter
  • 150 g finhackad rotselleri
  • 1 finstrimlad röd paprika
  • 1 finstrimlad purjolök (endast det gröna, lämpligen från purjon till gratängen)
  • 3 msk sweet chili sås
  • 50 g ruccola
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Fläskfilé: Blanda marinad på sweet chilisås, habanero och citron i en skål. Skiva fläskfilén och lägg med marinaden i en plastpåse. Var noga med att allt kött täcks av marinaden. Låt marinera i rumstemperatur i c:a 2-3 timmar. Vänd på påsen då och då. Krydda med salt, dragon, rosmarin och svartpeppar och stek skivorna på medelvärme. Linda in fläskfilébitarna i ett paket av aluminiumfolie och håll den varm i ugnen, bredvid gratängen.
    2. Grönsaker:
    3. Woka eller stek palsternacka, morötter, paprika, purjolök och rotselleri i olivolja tills de mjuknat lite, men fortfarande har tuggmostånd. Häll i sweet chili sås och smaka av med salt och peppar. Lägg dem i en form, blanda med ruccola och lägg fläskfilén ovanpå. Servera med gratängen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben