Fläskfilé på grönsaksbädd.

Serverar: 6-8 portioner

Gott.

Ingredienser

  • 1 1/2 kg fläskfilé
  • 10-12 små, späda morötter
  • 10-12 små, späda lökar
  • 2 purjolökar
  • 3 squash
  • 1 vitlök
  • 1 knippa bladpersilja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk råsocker
  • 1/2 dl färsk oregano
  • Smör
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Tvätta och eventuellt skrapa morötterna. Koka dem ett par minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.
    2. Skär löken i klyftor. Skär squashen i centimetertjocka skivor och stek dem på båda sidor. Skölj purjolöken och skär den i 2-3 cm tjocka skivor. Skala vitlöken. Skölj persiljan och hacka den grovt.
    3. Smörj en eldfast form och varva grönsakerna, oreganon och hälften av persiljan i denna.
    4. Putsa fläskfilén och skär den i 5 cm långa bitar. Salta, peppra och sockra dem runt om. Lägg dem ovanpå grönsakerna. Häll på grädden.
    5. Stek fläskfilén mitt i ugnen i 225° i ca 30 minuter. Strö över resterande persilja och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben