Laxagne

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Snabbt o gott av julbordsrester

Ingredienser

  • 400 g färska lasagneplattor
  • 200 - 300 g kallrökt el gravad skivad lax
  • 300 g fryst spenat
  • 4 dl färdig, kyld ostsås
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Ev riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Tina spenaten, skär ev bladspenat i mindre bitar.
    3. Bottna en ugnsform m ett lager ostsås som breds ut över hela ytan. Lägg sedan på ett lager lasagneplattor och lite mer sås, ett lager med laxskivor jämnt fördelade över ytan och ovanpå det ett lager med spenat, salta lite och peppra.
    4. Upprepa ytterligare 2 varv.
    5. Toppa med ett lager lasagneplattor och bred ut det sista av såsen på toppen.
    6. Slå grädden runt kanten så att plattorna kan suga åt sig. Strö ev lite riven ost på toppen.
    7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min (kolla tillagningstiden på plattorna).
    8. Servera gärna med gröna ärtor och en god öl passar att dricka till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben