Laxagne

Serverar: 4 portioner

En annorlunda pastarätt.

Ingredienser

  • Ca 500 gram färsk lax
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 lök
  • 4 portioner bandpasta
  • 1 fiskbuljongtärning
  • Sås
  • ca 3 dl av fiskbuljongspadet
  • 3 dl grädde eller mjölk
  • vetemjöl till redning
  • 2-3 msk hackad lök
  • pressad vitlök enligt tycke och smak
  • 3-4 msk chilisås
  • Salt
  • Peppar
  • Riven ost
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Koka laxen hel i saltat vatten med lök och peppar. Rensa den kokta laxen och dela den i små bitar. Sila spadet, koka pastan i spadet med buljongtärningen (+ ev. extra vatten). Sila, spara ca 3 dl av spadet till såsen. Koka upp spadet med grädden eller mjölken, red av med mjölet, krydda. Varva pasta och fisk i en ugnsform, häll såsen över. Strö rikligt med riven ost överst. Gratinera i 200 grader ca 20-25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Heisjo 22 april 2008

    God vardagsrätt. Jag lagade den på laxfiléer och det gick alldeles utmärkt! Sedan använde jag matlagningsgrädde. Till er som vill prova- var försiktiga med kryddorna, det kan lätt bli för starkt. Kommer säkert hamna på bordet fler gånger!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben