Utmärkt start på en fin middag!
Ingredienser
100 g kallrökt lax
½ rödlök
3 tomater
½ dl strimlad basilika
1 krm socker
1 msk vit balsamvinäger
4 skivor lantbröd
1 vitlöksklyfta
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°C grill.
- Skär laxen i mindre bitar. Skala och finhacka rödlöken. Skär tomaterna i cm-stora tärningar.
Blanda lax, lök och tomattärningar med basilika, socker, balsamvinäger och 2 msk olivolja. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
- Lägg brödskivorna på ett ugnsgaller. Ställ in i övre delen av ugnen ca 4 minuter, tills de fått lite färg, och blivit knapriga. Vänd dem efter halva tiden.
- Skala vitlöken och "riv" den på de rostade bröden.
- Fördela lax- och tomatblandningen på bröden precis före servering
Liknande recept
Kommentarer (0)