Laxbruschetta

Serverar: 4 portioner

Utmärkt start på en fin middag!

Ingredienser

  • 100 g kallrökt lax
  • ½ rödlök
  • 3 tomater
  • ½ dl strimlad basilika
  • 1 krm socker
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 4 skivor lantbröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°C grill.
    2. Skär laxen i mindre bitar. Skala och finhacka rödlöken. Skär tomaterna i cm-stora tärningar. Blanda lax, lök och tomattärningar med basilika, socker, balsamvinäger och 2 msk olivolja. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
    3. Lägg brödskivorna på ett ugnsgaller. Ställ in i övre delen av ugnen ca 4 minuter, tills de fått lite färg, och blivit knapriga. Vänd dem efter halva tiden.
    4. Skala vitlöken och "riv" den på de rostade bröden.
    5. Fördela lax- och tomatblandningen på bröden precis före servering

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben