Varm avokadosoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En krämig len soppa, passar bra i höstrusket.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 7 dl vatten
  • 2 msk koncenterad kycklingfond
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 avokador
  • 1 msk limejuice
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Fräs den glansig i oljan i en stor kastrull. Häll på vatten, kycklingfond och crème fraiche. Låt koka upp.
    2. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär i mindre bitar. Blanda i soppan och mixa den slät med en stavmixer.
    3. Tillsätt limejuicen, saltet och peppar. Garnera med vattenkrasse och servera med en smörgås, gärna en laxbruschetta.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben