Laxomelett

Serverar: 1 portioner

Tid: 10 minuter

Gillar du lax och tycker att omelett är en bra lunch- eller kvällsrätt, då är det här ett recept för dig. Receptet går också bra att fördubbla.

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 2 msk vatten
  • Salt, en nypa
  • ½-1 krm nymald svartpeppar
  • 1 näve färsk babyspenat (ca 20 g)
  • 2 msk finhackad gräslök
  • ca 1 msk smör till stekning
  • 2 st skivor kallrökt lax, ca 50 g
  • Instruktioner

    Vispa samman ägg, vatten, salt och peppar. Blanda ner spenat och gräslök. Ta bort spenatstjälkarna först om de är grova. Hetta upp smöret i en liten stekpanna. Häll i äggsmeten. Sänk värmen och dra in smeten mot mitten med en gaffel och vippa pannan så att smet rinner ut mot kanterna. Stek tills omeletten stelnar men fortfarande är krämig på ytan. Lägg på laxskivorna. Vik ihop och stjälp upp omeletten på en tallrik. Servera genast. Det är även fint att garnera omeletten med färsk körvel eller persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben