Laxwok med ugnsstekta grönsaker och kall sås

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 40 minuter

Ett improvisationsförsök som resulterade i en mycket god rätt.

Ingredienser

  • Laxwoken
  • 4 laxfiléer
  • 2 msk valfri olja
  • 3 msk dill
  • lite citronpeppar
  • lite salt
  • ½ påse valfri wok
  • Ugnsstekta grönsaker
  • 100 g crabfish
  • ½ rödlök
  • 4 potatisar
  • 4 morötter
  • Lite flingsalt
  • Kall sås
  • 1 burk crème fraiche
  • 1 knippe gräslök
  • Lite salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta på ugnen på 225 grader. Skala morötterna och potatisen, skär dem i önskad storlek. Gör detsamma med löken och crabfishen. Lägg ingredienserna i en långpanna med lite olja i botten.
    2. Häll olja i en stor stekpanna, lägg i laxfiléerna i pannan. Stek de nästan färdiga, ca 10 minuter. Under tiden ska de kryddas med dill, citronpeppar och salt. Lägg sedan laxfiléerna på ett fat. Höj värmen på plattan och häll i woken tills den blir knaprig och god, ca 10 min. När woken är klar häll i ett halvt glas vatten i pannan, lägg laxfiléerna över woken och lägg över ett lock och låt woken och laxen ångkokas. Låt det kokas en stund ca 5 minuter eller tills grönsakerna i ugnen är färdigstekta. Grönsakerna tar ca 30 minuter. Blanda till ingredienserna till den kalla såsen i en skål. Servera ihop med flingsalt och den kalla gräslökssåsen. Blir en riktigt god och fräsch rätt, och crabfishen blir väldigt knaprig och god i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben