Lchf-paj

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

God lchf-matpaj med lax och broccoli eller valfri fyllning.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 150 g lax
  • 50 g broccoli
  • 2 ägg
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Ost så att det täcker
  • Instruktioner

    1. Deg: Blanda allt i en bunke och platta ut i en pajform. Ställ in i kylen 20-30 min med plastfilm över.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ägg, grädde och tillsätt salt och peppar i det. Skiva upp tinad lax och broccoli. Riv ost, eller om du lägger färdiga ostskivor på (alternativt blandar ner det i ägg och gräddblandningen) Förgrädda pajskalet i 5 min. Sedan lägger du i huvudingredienserna (lax och broccoli) och häller över ägg och gräddblandningen, lägg på osten. Sänk ugnsvärmen till 175 grader och grädda i ca 35 min.
    3. Klart att servera med eget tillbehör till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben