Lergrytekyckling

Serverar: 4 portioner

Dags att damma fram lergrytan, men det går lika bra med en glasgryta med tättslutande lock, samma resultat. Maträtter i lergryta blir mycket saftiga och tillagas utan fett.

Ingredienser

  • 4 kycklingdelar eller 1 kyckling delad i fyra bitar
  • 1-1 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 skivade gula lökar
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 strimlade paprikor
  • Instruktioner

    Ugn: 225 grader Låt lergrytan ligga i kallt vatten i minst 30 minuter. Gnid in kycklingen med salt och peppar. Låt grytan rinna av. Lägg lök, vitlök och paprika i botten och kycklingen ovanpå . Häll över tomaterna och lägg locket på grytan. Ställ in grytan i kall ugn och sätt den på 225°. Låt grytan stå ca 90 minuter. Pröva med en sticka att kycklingen är klar. Servera med kokt ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lisabet 25 oktober 2008

    Hej Lennali! Nu ikväll har jag tillagat din lergrytekyckling och den blev väldigt god. Kycklingen blev mör och fin och såsen jättegod. Vi hade jasminris till och alla tyckte att det här var en rätt som de ville ha fler gånger. Sedan att den var väldigt enkel att göra gjorde ju inte saken sämre. Tack å tack! Lisabet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben