Mexikansk lergrytekyckling
Det här är något alldeles extra för dig som tycker om stark, chilikryddad mat. Tillagad i lergryta blir kycklingen särskilt mustig, mör och smakrik. Dessutom sköter den sig själv och krävar inga stora insatser i köket.
Ingredienser
1 färsk eller djupfryst kyckling, ca 1 1/4 kg
1 gul lök
1 liten squash
2 paprikor
1 stjälk blekselleri
10 svarta oliver
1 tsk oregano
1 krm vitlökspulver
1 dl torrt vitt vin eller buljong
3 msk mexikansk grillolja
2-3 tsk mexikansk grillkrydda
1 tsk salt
Instruktioner
- Lägg lergrytan i kallt vatten 20 minuter. Tina djupfryst kyckling. Skölj och torka kycklingen. Skala löken och skär lök och grönsaker i bitar.
- Lägg grönsaker och oliver i den avrunna lergrytan och strö över oregano och vitlökspulver. Häll på vinet eller buljongen. Lägg kycklingen på grönsaksbäddden, pensla med grillolja och krydda med mexikansk grillkrydda och salt.
- Lägg på locket och ställ in grytan i kall ugn. Sätt ugnen på 225 grader och låt kycklingen stå ca 1½ timme tills köttsaften är klar och genomskinlig nr du prövar med en sticka. Skär upp kycklingen och servera den varm.
Liknande recept
Kommentarer (0)