Mexikansk kyckling

Serverar: 4 portioner

En lite annorlunda och rolig rätt, uppskattad av gammal som ung.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 400 g
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 2 msk smör
  • Sås
  • 1 lök i tunna skivor
  • 1 msk smör
  • 1 tsk kakaopulver
  • 2 tsk farinsocker
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk av mjöl- och kanelblandningen
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2-3 msk mandelspån
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, salt och kanel. Tag undan 2 msk till såsen. Vänd filéerna i resten av paneringen. Bryn dem runt om i smör. Späd med lite vatten och låt dem eftersteka i ca 8 minuter.
    2. Fräs under tiden lökskivorna i en kastrull på svag värme, de ska inte ta färg. Rör ner kakao, farinsocker och tomatpuré. Tillsätt vatten och smulad buljongtärning. Koka upp så tärningen löser sig. Vispa samman mjölblandningen med grädden, häll ner den i såsen och låt koka i ca 3 minuter. Smaka av.
    3. Skär filén i skivor, lägg dem på ett fat och häll såsen över. Garnera med mandelspån och servera med ris, majs och ev majschips.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    svandisros 6 december 2009

    Så gott! Jag och sonen lagade denna maträtt tillsammans och vi höjde lite på ögonbrynen att det skulle vara kakao pulver i såsen... men VAD GOTT! Som sonen beskrev det: såsen hade en egen smak! Denna rätt kommer vi garanterad att göra igen :) Tack för oss!

    bjuv 8 december 2011

    Annorlunda men mycket gott. De som vi har bjudit denna rätten på har verkligen uppskattat den. En klar favorit hos oss!!!

    Relaterade Artiklar

    Härliga, enkla sommarrätter!
    Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gärna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben