Limerulltårta

Serverar: 8 portioner

Limefrukten har med sin lite kryddiga citruston gett oss många nya smakupplevelser. Ett exempel är den här fantastiska limerulltårtan med sin krämiga fyllning.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Saft av 2 limefrukter
  • Fyllning
  • 100 g smör eller margarin
  • 1½ dl florsocker
  • Rivet skal av en limefrukt
  • Garnering
  • 1½ dl vispgrädde
  • Rivet skal av en limefrukt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
    2. Blanda de båda mjölsorterna med bakpulvret och limesaften. Tillsätt mjölblandningen i äggvispet. Rör allt till en slät smet.
    3. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda kakan mitt i ugnen cirka 5 minuter.
    4. Stjälp upp kakan på ett sockrat smörgåspapper på ett galler. Dra bort bakplåtspappret och låt kakan kallna.
    5. Gör fyllningen: Rör matfett och florsocker poröst. Tillsätt det rivna limeskalet.
    6. Bred smörkrämen över kakbottnen. Rulla ihop kakan från kortsidan.
    7. Vispa grädden och fyll en spritspåse med den. Spritsa grädden i små toppar på rulltårtan. Garnera med rivet limeskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben