Linfrörutor

Serverar: 15 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

T.o.m. mina barn som nästan bara äter vitt köptebröd gillade dessa! :-)

Ingredienser

  • 6 dl mjölk + 2 msk till pensling
  • 1 pkt jäst
  • 2 msk olja
  • 3 tsk salt
  • 1 dl vetekli
  • 1 dl linfrön
  • 15 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Värm mjölken till 37°. Smula jästen och rör ut den i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken samt olja och salt. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta till en smidig deg (5 min på låg hastighet i hushållsmaskin, 10 min för hand). Låt jäsa övertäckt 30 min. Häll ut degen på mjölat bakplåtspapper på en plåt. Tryck ut degen till en rektangel. Täck med bakduk och låt jäsa ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 250°. Pensla brödet med mjölk. Strö över linfrön. Sätt in brödet mitt i ugnen och sänk värmen till 225°. Grädda 30 min. Låt svalna under bakduk på galler.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    24
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben