Lingonfudge

Serverar: 30 portioner

Lingonfudge har sin självklara plats på julgodisbordet.

Ingredienser

  • 2 dl Norrmejerier mjölk
  • ½ dl Norrmejerier vispgrädde
  • 3½ dl strösocker
  • ½ dl kakao
  • 25 g Norrmejerier smör
  • ½ msk vaniljsocker
  • ½ dl tinade frysta lingon
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölk, grädde, socker, kakao i en tjockbottnad kastrull. Koka ca 30 min. Låt koka till 125° eller gör kulprovet. (Droppa lite fudgesmet i ett glas med kallt vatten. Om smeten går att forma till en seg kola så är den klar).
    2. Dra kastrullen från värmen och rör i smör och vaniljsocker. Rör ordentligt i ca 1 min så att smeten inte skär sig.
    3. Rör i lingonen och häll upp smeten i en liten form klädd med bakplåtspapper.
    4. Låt stelna en stund och skär sedan i fyrkanter. Lägg upp på ett litet fat och låt stå svalt till servering.
    5. Mängd: ca 30 st

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mitamika 13 december 2011

    Stämmer verkligen receptet? Har provat men nu har det kokat i en timme och är fortfarande alldeles rinnigt, går inte att göra kulprovet.

    Thenidiel 23 december 2011

    Ja, receptet stämmer. Smakar jättegott :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben