Serverar: 4 portioner
Tid: 45 minuter
Matig vegetarisk gratäng. Mjölkprodukterna kan med fördel bytas ut mot laktosfria alternativ. Jag har även gjort den med gröna linser, lite ändring på koktiden då. Passar utmärkt att servera som ensamrätt eller till grillad kyckling.
Sätt ugnen på 200 grader C. Skölj linserna och lägg dem i vattnet tillsammans med buljongtärningen. Koka upp så att buljongen löser upp sig. Skär under tiden morötterna, rotselleri och palsternackorna i bitar och lägg i det kokande vattnet. Koka under lock i ca 7 min. Dra kastrullen från plattan och behåll locket på. Skär purjolöken, paprikan och squashen i bitar och lägg i en stor bunke. Tillsätt linserna, morötterna och palsternackorna. Blanda i curryn, vitlök och de färska örterna och keson och rör om ordentligt. Lägg blandningen i en ugnssäker form. Ringla lite honung och smula lite flingsalt över gratängen. Toppa med riven ost. Grädda i ugnen i ca 20-25 min.
Redigerat, gram är ändrat och st borttaget. Ugnstemperaturen är ditsatt.