Linsgratäng med lök och chorizo

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Den här rätten håller dig mätt länge, servera gärna med en fräsch grönsallad och lite turkisk yoghurt.

Ingredienser

  • Rapsolja att bryna i och till ugnsformen
  • 4 stora gula lökar
  • 2 röda paprikor
  • 7-8 dl kokta röda små linser
  • 1-2 buljongtärningar
  • 4 chorizokorvar
  • Piffi allkrydda efter behag
  • Paprikapulver efter behag
  • Svartpeppar efter behag
  • Salt efter behag
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Koka upp ca 12 dl vatten. Häll i linserna och buljongtärningarna. Koka ca: 15 minuter.
    3. Skala och hacka löken. Skär paprikorna i strimlor. Hetta upp en gryta och häll i lite rapsolja. Bryn löken och paprikorna ca: 10 minuter på svag värme tills löken blivit lite genomskinlig.
    4. Skär chorizon i lagom tjocka skivor Blanda i de färdigkokta linserna samt kryddorna och chorizon i lökblandningen och låt brynas en liten stund.
    5. Smörj en ugnsfast form och häll i linsblandningen Grädda ca: 30 minuter tills gratängen fått färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben