Kärleksmums, snoddas eller mockarutor- en kär kaka har många namn. Här piffas den upp med banan och choklad.
Ingredienser
4 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 banan
100 g mörk choklad
6 msk kokhett vatten
Glasyr
75 g smör
4 msk kaffe
2 msk kakao
4 dl florsocker
Garnering
Kokos eller strössel
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg bakplåtspapper i en form, ca 25x30 cm.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i smeten. Vänd försiktigt runt det till en jämn smet.
- Tillsätt mosad banan och hackad choklad samtidigt som du tillsätter det kokheta vattnet. Vänd runt det till en slät smet.
- Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 35-40 minuter. Låt den svalna.
- Smält smöret till glasyren och rör i resten av ingredienserna till en slät och blank smet.
- Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos eller strössel.
Liknande recept
Kommentarer (0)